Bina değil ülke çöküyor...

Konya'da ki olayı biliyoruz hepimiz. Yatılı Kuran kursunda meydana gelen patlama, çöken bina ve kaybedilen 18 can. Üzüldük, kahrolduk, sinirlendik. Şehrin merkezine uzakta, kimsenin görmediği bilmediği ya da görmezden geldiği binlerce kurslardan biri. Ölen kız çocuklarının aileleri şikayetçi olmamışlar. Ben şikayetçiyim kardeşim. Sizden de, sizi temsil eden otoriteden de, sizin gibilerden de, sizi kullananlardan da, sizin gibi kullanılanlardan da, bu olaya göz yumanlardan da... Hepinizden...
Şikayetçi değillermiş.
Dünya üzerindeki tüm dinler artık erk'in elinde bir maşa olmuş durumda. Halkı cahil ve fakir bırak, dinin kendisini değil, kendinin istediği şekilde öğrenilmesine izin ver, sonra istediğin gibi kullan.
Neden bu kursların hepsi yatılı olur, neden hepsi şehirden uzak olur...
Gerçek dünya ile bağlantı kesilecek ki amaçlarına ulaşabilsinler. Dinimiz bunu emrediyor diyerek bezirganlık yapabilsinler.
Gerçek ve saf din öğretilmez buralarda. Din dediğimiz şey tektir. Belli kuralları vardır. Kendi kitabı da bu kuralları yazar. Kendine göre yorumlayamazsın. O kadar. Bu tarikatlar artık oy potansiyeli taşıdığından tamamen kendine göre eleman yetiştirir. Dine göre değil.
Dediğim gibi ben hepinizden şikayetçiyim.
Eğer yetkili bir makam bilen varsa söylesin de dilekçemizi verelim oraya...

Hiç yorum yok: