no comment


Konu şu: Danıştay yerel seçimlere girmesi yasaklanan bazı belediyelerin seçimlere girmesi ile ilgili bir karar alıyor. Bu karar Hükümet tarafından şiddetle eleştirilirken son noktayı Anayasa Mahkemesi Başkanı koyuyor. Biz de zannediyoruz ki Anayasa Mahkemesi toplanmış, konuyu tartışmış ve bir karar almış. Başkan da sonucunu açıklıyor. Maalesef öyle değil sevgili okuyucu. Maalesef. Bu ülkede artık bazı kişiler Hükümet aleyhine yapılan açıklamalara ya da kararlara bazen öyle tepki gösteriyorlar ki oturdukları makamı bile unutuyorlar. Bence hiç yakışık almadı. Belki de sayın başkanın yaptığı yorum doğru. Bilemiyoruz. Sonuçta anayasa hukukçusu değiliz. Ama seçilen yöntem çok yanlış.

Her seferinde nasıl bir yol bulup ülkeyi krizden krize sürüklüyorlar şaşırıp kalıyorum.

Sürekli "geri verin lan ülkemi" diye bağırıyorum ama artık ümidim de kalmadı. Ne yalan söyleyeyim.

anayasa mahkemesinin 8 üyesi, ''anayasa mahkemesi başkanlığı tarafından, 'kapatılan belediyelerin dava açma süresine ılıskın' dun yapılan açıklamanın, anayasa mahkemesinin görüşünü yansıtmamadıgını'' bıldırdı.

anayasa mahkemesı baskanvekılı osman alıfeyyaz paksut, uyeler fulya kantarcıoglu, mehmet erten, cafet sat, a. necmı ozler, fettah oto, sevket apalak ve zehra ayla perktas'ın ımzaları bulunan acıklamada, sunlar kaydedıldı:

''anayasa mahkemesı baskanlıgı tarafından 24 aralık 2008 gununde yapılan acıklama, anayasa mahkemesının gorusunu yansıtmamaktadır. anayasa'nın 149. maddesıne gore, anayasa mahkemesı, baskan ve on uye ıle toplanır, salt cogunluk ıle karar verır. bu baglamda, belırtılen usule uyularak yapılmayan acıklamalar mahkeme gorusu olarak kabul edılemez. ote yandan, anayasa mahkemesı kararlarının uygulanmasından, anayasal gorev, yetkı ve sorumluluk, ılgılı kurum ve kuruslara aıttır. onceden haberdar olmadıgımız, bu nedenle de olusumuna hıcbır katkıda bulunamadıgımız acıklamaya katılmıyoruz.'' (A.A.)

Hiç yorum yok: