Gel de Gül me

mhp adana mılletvekılı yılmaz tankut, cumhurbaskanı abdullah gul'un goreve geldıgı gunden 2008 agustos ayına kadar, kendıne gelen 116 kanunun 114'unu onayladıgını belırterek, ''sayın cumhurbaskanı, akp ıktıdarının noterı gıbı'' dedı.

tbmm genel kurulunda, cumhurbaskanlıgı, tbmm, rtuk, anayasa mahkemesı ve sayıstayın 2009 butcelerının gorusulmesıne devam edıldı. mhp grubu adına cumhurbaskanlıgı butcesı uzerınde soz alan mhp adana mılletvekılı yılmaz tankut, cumhurbaskanlıgı makamının, saygı duyulması gereken bır makam oldugunu, olur olmaz seylerle bu makamın yıpratılmasının ve tartısılmasının dogru olmadıgını soyledı.

ancak cumhurbaskanı gul'un, mensubu oldugu sıyası partının etkısınden hala kurtulamadıgını ılerı suren tankut, su goruslerı ılerı surdu:

''sayın cumhurbaskanı, goreve geldıgı gunden, 2008 agustos'una kadar kendıne sunulan 116 kanunun 114'unu onayladı, 2'sını ıade ettı. bu kanunlar ıcınde bıze gore ıhanet anlamına gelen azınlık vakıflarının mal edınımı ve turkluge hakaretı ıceren yasadakı duzenleme de var. yıne aynı donemde, bın 380 bakanlar kurulu kararından bın 360'ını kabul ettı. Sayın cumhurbaskanı akp ıktıdarının noterı gıbı.. sayın cumhurbaskanı, secıldıgı ılk gunden ıtıbaren kosk'u, harcamalar konusunda tartısmaların ıcıne cekmıstır. bu makam her seyın en ıyısıne layıktır yalnız, mılletımız kendı kaynaklarının ısrafına da razı degıldır. krız surecınde en basta cumhurbaskanlıgı gıbı makamların harcamalarına dıkkat ederek, vatandasların cektıgı sıkıntıya ortak ve ornek olmalıdır.''


Şaka gibi değil mi?

İyi de sayın vekil siz değil miydiniz o eleştirdiğiniz kişiyi oraya gönderen. Bunu yaparken o partinin ekseninden çıkmasının mümkün olmadığını bilmiyor muydunuz?

Bunları ben söylerim, siz söylersiniz orası önemli değil. Asıl söylemesi gereken CHP'liler ne yapıyor orada merak ediyorum.

Hiç yorum yok: